"Аладин" и млекопроизводители взеха главата на Пламен Моллов

Общество

23-05-2015, 10:11

Снимка:

Архив

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Заместникът му Дамян Илиев е новият шеф на Агенцията за храните

Изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Пламен Моллов бе освободен от длъжност. “От днес по предложение на министъра на земеделието и храните Десислава Танева министър-председателят Бойко Борисов освободи от длъжност изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните проф. д-р Пламен Моллов”, съобщи Министерството на земеделието и храните.

На негово място премиерът е назначил досегашния зам.-директор на БАБХ д-р Дамян Илиев. Името му е предложено също от министър Танева.

Вчера бизнесменът Аладин Харфан, собственик на верига заведения за експресно хранене, съобщи, че са му искани 10 хил. евро “такса спокойствие”, която не платил на БАБХ, и последвали редица проверки и затваряне на завода му за преработка на птиче месо, припомня "24 часа".

Изпълнителният директор на БАБХ Пламен Моллов отхвърли обвиненията и обяви, че негови инспектори са открили червеи в храни на компанията, а екипът му няма да се поддаде на натиск.

Пак вчера Аладин Харфан се срещна с министър Десислава Танева. По време на разговора тя е обещала пълно съдействие от страна на ведомството и е изразила подкрепа към бизнеса в борбата срещу корупцията.

Същевременно и от Асоциацията на млекопреработвателите потвърдиха за корупционни практики в агенцията, като председателят и? Богдан Борисов разказа, че има практика да се искат по 10-20 хил. лв. от фирми, за да бъдат спокойни от проверки