Безочие: полицейска кола паркира на пешеходна пътека (СНИМКИ)

Животът

23-05-2015, 12:58

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Наглец паркира на „Витошка“ (снимки)

Наглостта на шофьрите продължава

За броени минути снимката обиколи мрежата и предизвика бурни реакции

Проблемът с шофьорите, които паркират не където трябва изглежда неразрешим. И няма как да е другояче, след като дори органите на реда демонстрират грубо нарушение и неуважение на законите и правилата. Снимки на полицейска кола, спряла на пешеходна пътека и затрудняваща движението, за броени минути обиколи Фейсбук и предизвика възмущение и бурни реакции. В публикацията е уточнено, че не става дума за акция, а чисто и просто за наглост и несъобразяване с правилата за движение по пътищата. 

„ И после искат от нас да спазвме закона. Малко е лицемерно. Те трябва да са за пример. После върви обяснявай че не трябва да се прави така“, коментира гражданин под снимките.
"trafficpolicesdvr@mvr.bg Пратете им го с дата и час, и трябва да има Акт по ЗДвП на полицая пряк там.
Има как да проверим дали има акт.", пък съветва друг.
„Само наркомани и калпави шофьори мразят полицаите до толкова ,че да снимат къде сбъркали - хора които им пазят гъзовете като цяло“, гласи защитата на органите на реда.
Човекът, който е направил снимките не е приключил само с това. Той е поставил стикер с надпис „Аз съм наглец и предпочитам да преча на хората като паркирам толкова безобразно“ на предното стъкло на колата. Въпросните стикери се изготвят от активистите, обединени под името „Заедно срещу крайно наглите шофьори“. На страницата им във Фейсбук можете да видите всеки ден нови и нови примери за неправилно паркирали коли.