Фирма наводни село Стоб

Запушила вада, докато изпълнява проект

В село Стоб няколко къщи бяха наводнени след като вадата, минаваща през селото, се оказа запушена и водата от нея преля в хорските домове. Вадата е прекъсната заради ремонтните работи по поставяне на нова канализация в селото, които продължават вече няколко месеца.

Вадата води началото си от близката рекичка. Минава през цялото село и пак се влива в реката. В средата на селото обаче фирмата изпълнител на проекта за канализацията така направила ремонта, че прекъснала вадата. И водата започнала да тече в близките къщи.

“И направо ми влиза в къщата под основите. И влага! Вътре всичко е страшно!”, оплака се Даниела Лапева.

“Играем си по цял ден с лопатката и с кофата, изхвърляме водата навънка”, разказа Симеон Николов.

Кметът на селото Георги Ставрев обясни, че виновна за ситуацията е предишната фирма изпълнител на проекта за канализацията в селото – тя била запушила вадата.

“Фирмата, която е минала с канализацията, е разрушила старата вада и не я е възстановила. Естествено, че ще се направи вадата…Просто привършваме днеска – утре и ще я направим вадата”, обеща той.

В село Стоб се надяват проблемът да бъде решен възможно най-бързо, защото така хем няма да се наводняват къщи, хем стопаните спокойно ще поливат градините си, без да причиняват щети на своите съселяни, съобщава още БНТ.