Добрич празнува 24 май

Мисия Добрич

24-05-2015, 07:50

Снимка:

© Dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ДобричУтре: 24 май

Шествието започва от 10.00 часа

С тържества в учебните заведения започва честването на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост в Добрич.

От 09.00 ч. до 10.00 ч. е предвидено Празнично издание на Радио „Добруджа“. От 9.00 ч. в  Храм „Свети Георги“ ще бъде отслужен благодарствен молебен, посветен на Деня на българската просвета и култура и  на  славянската писменост. От 9.45 ч. започва поднасянето на цветя пред паметника на Св. св. Кирил и Методий.

От 10.00 ч. на площад „Свобода” започва Празничното шествие на учениците и студентите, дейци на културата, образованието и науката. В 11.00 ч. в Кукления театър е спектакъла „Нощна приказка“ на  Държавен куклен театър „Дора Габе“.

От  11.30 ч. на естрада на площад „Свобода“ - Празничен концерт на Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“  с гл. художествен ръководител С. Господинов, Представителен танцов ансамбъл „Добротица“ и Детска танцова студия „Добрич“ при Общински младежки център с гл. художествен ръководител А. Александров  и Младежки танцов фолклорен ансамбъл „Златна Добруджа“ при  ФСГ „Васил Левски“ с гл. художествен ръководител К. Георгиев

В Градски парк „Св. Георги” от 12.00 ч. е Празничен концерт на Духов оркестър – Добрич  с диригент С. Монов.

От 18.00 ч. на площад „Свобода” е Празничния концерт с участието на поп-рок индивидуални изпълнители и състави - възпитаници на Салса клуб „Десита“ с ръководител Д. Тодорова,  ученици на СОУ „Св. Кл. Охридски“ с ръководител М. Пеева, Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Общински младежки център с вокален педагог Е.  Карабельова, Арт център „Палитра“ с артистичен директор  И. Иванов, Хип-хоп формация „NNS CREW“ при Общински младежки център с ръководител М.  Георгиева.    

Организатор на всички прояви за празника е Община град Добрич.