Щом празнуваме просветата и духовността, сме на правилния път на развитие

Доброто образование на децата е ключова ценност за всяко българско семейство

Лично за мен Денят на славянската писмености култура е много любим и обичан празник, предполагам и за всички българи, където и да се намират. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община.

„Щом празнуваме просветата и духовността, значи продължаваме да сме на правилния път на развитие”, заяви тя. По думите на Фандъкова, доброто образование на децата ни е ключова ценност за всяко българско семейство. „Така е било през вековете, надявам се така да е и днес. Трябва да си даваме сметка, че именно нашата азбука и книжовност и тяхното съхранение през вековете са това, което ни съхранява и като народ, и като държава”, смята тя.

Според нея нея можем да не си даваме сметка на този ден, че е много важно да работим за модернизация на българското училище, на българското образование, за да може да са в крак с изискванията на новото време, с изискванията за реализация на младите хора. „Отново напомням, че приемането на новия Закон за предучилищното и училищното образование е ключово за това да осъвременим, да модернизираме българското образование и да не говорим за него само в празнични дни, а да виждаме резултатите всеки ден”, заяви още кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.