Разкриха мегаизмама с имоти в Пловдив

Крими

24-05-2015, 13:19

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

PlovdivUtre.bg

Всичко от Автора

Фирма изкупува земи на собственици, като им обещава компенсация апартаменти

Поредна измама с апартаменти на зелено бе разкрита в Пловдив. Фирма с представител Ваньо Панков изкупува земи на собственици от града, като им обещава компенсация апартаменти. За целта обаче те трябва да му прехвърлят процент от имуществото си, пише TrafficNews.bg.

Димитър Шиндов притежава къща в центъра на Пловдив. Той и другият собственик решават да потърсят фирма, която да построи кооперация на мястото им срещу обезщетение. С тях се свързва агент от фирма Елемент – Пловдив. При срещата заедно с брокера пристига и собственика на фирмата, който проявява интерес към мястото- Ваньо Панков. След предварителен преглед на документите и две срещи собствениците и Панков си стискат ръцете и подписват договор и нотариална сделка.

За собствениците е обещано и жилище, в което да отседнат докато въпросната жилищна сграда се изгради. Срокът, който им обещава строителят, е една година и половина. Два месеца след започване на строежа, ремонтните работи са стопирани заради конструктивни грешки в плановете. От тогава на мястото на Димитър Шиндов има само една зейнала дупка, а строителните дейности са замрели.

След многократни срещи и разговори Панков се укрива, но си регистрира нова фирма за строеж. Потърпевшите се опитват да се свържат с него, но той не отговаря на обажданията им. В последствие те разбират, че мъжът, който ги е подвел, има запор от агенцията по приходите и обезщетението към агенцията са именно тези проценти, които са му прехвърлили. Месец след сключване на договора, дъщерята на Панков прехвърля фирмата на дядо си и сменя своето името.