25 - 31 май: Изкривената реалност

Хороскоп

25-05-2015, 11:14

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Астрологична картина на седмицата

С необичайно активно общуване ще запомним предстоящата седмица, но за съжаление то няма да протича така леко и резултатно както би ни се искало. Претенциите на околните към нас ще нараснат и ще трябва да обръщаме внимание на повече детайли и правила, което от своя страна ще натрупа раздразнение в тези, които са свикнали да мислят в общи категории и да не се съобразяват с всички правила. А сведенията, които излизат в публичното пространство ще се окажат достатъчно противоречиви за да предизвикат публични дискусии и обсъждания, върху несъществени и понякога изцяло безсмислени теми. Затова за всички ни ще бъде полезно, да бъдем по критични по отношение на това какво в крайна сметка заслужава внимание и на какво не следва да реагираме за да не попаднем в неловко положение.
 
В делови и професионален аспект седмицата също ще бъде напрегната. Мнозина ще бъдат изправени пред предизвикателството да докажат знанията и деловите си качества. Възможни са ревизии на документи и договори, достоверността на информацията в които сме гарантирали лично с подписа си, както и на лично написани от нас текстове. Не са изключени и ситуации в които ще трябва да доказваме професионализма си чрез бързи и адекватни реакции. Бъдете бдителни по отношение на предстоящите си делови планове и помнете че тайните и намеренията ви ще бъдат в безопасност до момента до който не ги огласите, след което вероятността те да бъдат използвани срещу вас е съществена. 
 
Бъдете внимателни в разговорите, новите запознанства, разсъжденията и интелектуалните занимания. Съществуват сериозни опасности от лъжи, неволни грешки и като цяло нелепи, заплетени ситуации. През този период ще ни бъде по трудно да различаваме истината от илюзията и ще проявяваме ярко изразена склонност да си служим с изкривени представи. Ще чувстваме силното влияние на Нептун върху сферите подвластни на Меркурий и Близнаци : информация, общуване, посредничество, преговори, документация, образование и интелектуални занимания. Главния проблем с Нептун е , че той винаги изглежда омайно съблазнителен и доброволно ни въвлича в ситуации в които никой с нищо не ни принуждава, онова което се случва ни харесва, струва ни се привлекателно. Но загубите и разочарованията в последствие могат да се окажат непоносими и дори съсипващи. Затова се постарайте да не губите връзка със здравия разум, а още по добре, през тази седмица максимално ограничете общуването. Търсете компания, помощ и съвет само сред тези които познавате отдавна и се откажете от решаването на важни за бъдещето ви въпроси, за което трябва да можете да разчитате на достоверна информация.
 
Особено уязвими към тези тенденции, са онези които имат важни планети и ъглови точки разположени в първите 10 градуса на подвижните знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Те трябва да бъдат изключително внимателни в преценките си и старателно да избягват да попадат в капана на чуждо влияние. В края на седмицата, благодарение на обединените усилия на Слънцето, Марс и Меркурий, все пак ще можем частично да неутрализираме заблуждаващите ефекти на Нептун и да намерим изход от затрудненията. Дори с тяхна помощ обаче това няма да ни се удаде с лекота, тъй като ще бъде необходимо да осъзнаем какво ни пречи в делата и взаимоотношенията, а разговорите често ще преминават в спорове, споровете в конфликти, поради трудната за овладяване избухливост в този период.

Успех!