Game of Thrones на Летния театър

Бургас Лайф

25-05-2015, 11:19

Снимка:

снимка, uvrejdania.net

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Черноморски звуци" дава старт на летния музикален афиш в Балчик

От 21.00 часа, феновете на сериала ще могат да се насладят на напълно безплатна премиера

От 21 часа, феновете на сериала ще могат да се насладят на напълно безплатна премиера на Game of Thrones V, 7 еп. – “The Gift" на голям екран в Летния театър на Община Бургас.
Прожекцията е напълно безплатна. Бургас е седмият град от националното турне на сериала. HBO България организира премиери на всеки епизод на сериала на голям екран в различен български град всяка седмица като част от национален маратон, който включва – 10 града, 10 седмици, 10 епизода. Досега HBO зарадва феновете в София, Благоевград, Плевен, Стара Загора, Русе и Велико Търново. Прожекциите са със свободен вход и на тях са поканени най-страстните почитатели на фентъзи поредицата.
Подобна кино премиера на телевизионна продукция се прави за първи път в България. Феновете ще могат да се снимат със знамената на основните родове от сагата на Джордж Р. Р. Мартин и да се насладят на кристален звук и картина.
Началото на Game of Thrones турнето беше дадено с нощна кино премиера в 04.00 ч. сутринта на 13 април в София. Тази година в 170 държави, сред които и България, сериалът беше излъчен по телевизионния канал на HBO по едно и също време заедно с американския дебют. Затова най-ранобудните и верни зрители можеха да го гледат в 04.00 сутринта.
Настоящият Пети сезон на Game of Thrones се снима в пет държави на 151 снимачни площадки за 240 снимачни дни. Участват 166 актьори, над 1000 души снимачен екип и повече от 5000 статисти.  Сериалът се гледа в 193 страни по цял свят.
От дебюта си през 2011-та година, Game of Thrones се превърна в тотален световен феномен, както и в най-популярния телевизионен сериал на HBO. През изминалата година сериалът бе най-търсеното телевизионно шоу в световен мащаб в Google, както и най-споменаваната телевизионна продукция във Фейсбук.