Теренът около Фрегатата скоро ще е продаден

Парите

26-05-2015, 09:08

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Процедурата за продажба на близо 900 кв. площ на Централния плаж е пред финал

Теренът, върху който беше една от емблемите на Бургас - "Старата фрегата", на плажа, скоро ще бъде продаден. Купувачът на аткрактивния имот е собственикът на петзвездния хотел до морето, който не предвижда районът да бъде застроен.

По информация на областния управител Вълчо Чолаков процедурата по продажба на терена под изгорялата фрегата е в заключителна фаза. Тя започна през 2013 година, по инициатива на хотелиера. РИОСВ-Бургас е издала документи, в които се посочва, че площта от близо 900 кв. метра не е върху дюни.

Строежът на стария обект е бил извършен върху бетонна площадка, която е изградена още през 1975 год.

Доскоро останките от обекта бяха скрити зад плевели и храсти в тази част на Морската градина. След отварянето на нов портал и зона за обществен достъп на Пристанище Бургас грозната картина стана видима за хилядите разхождащи се до кея.

Г-н Чолаков уточни, че земята е оценена от предвидения в закона ред. В едномесечен срок, молителят трябва да заплати стойността на парцела, след което ще бъдат подписани договори по прехвърляне.

Самият хотелиер не предвижда районът да бъде застроен към хотела. Той обещава на мястото да бъде върнат имиджа от преди години.