Соломон Паси бил съветник на Груевски за 1 евро

Той нито отрече, нито потвърди за кметската си кандидатура

Как може да не знаете какъв е бюджетът на София?, попита по БНТ Соломон Паси, чието име беше спрегнато за кандидат кмет на София. После каза, че бюджетът е милиард и половина, което за 4 години прави 6 милиарда лева. Той не потвърди, но и не отрече слуховете, каза обаче, че иска да върне жените сред гласоподавателите на Реформаторския блок, за който сам гласувал.

Западът и в частност Европейският съюз и НАТО трябва да положат максимални усилия за присъединяване на Македония към ЕС, каза още Паси, който бил съветник на премиера Груевски от 2007 до 2008 г. с договор за 1 евро. Свърших си работата за около 10 месеца и беше взето решение, че Македония ще стане член на НАТО, съобщи Паси.

В момента се води битка между Изтока и Запада за Македония. Западът не прави достатъчно за приобщаването на Македония и към НАТО, и към ЕС. България няма решаваща роля в този процес. Можем координирано да направим нещо, но нищо не може да стане без добрата воля на Македония, добави той.

България няма териториални претенции към Македония. Външният министър на Русия г-н Сергей Лавров е сериозен и задълбочен дипломат и репликата му не е случайна. Подобни изказвания са част от информационната война, която се води в момента, и те не трябва да бъдат подценявани, заключи Паси.