Вадят Владо Николов след мачовете с Канада

Завръща се Андрей Жеков

Селекционерът Пламен Константинов ще включи състезатели от двете групи на националния отбор по волейбол на България за предстоящите мачове с Канада от Световната лига, съобщава 24 часа. Първите ни двубои от престижния турнир са на 30 и 31 май (събота и неделя) в Арена Ботевград срещу Канада.

През уикенда играчите от състав А записаха две победи с по 3:2 при гостуването на Сърбия за контролни срещи. Волейболистите от състав В записаха победа и загуба от Гърция.

След тези контроли Константинов ще реши кои 5-6 играчи да включи в групата за мачовете с Канада. Отборът заминава днес за Правец, където ще бъде на лагер до неделя. На 2 юни е заминаването за дългото турне, което минава през Куба, Канада и Аржентина. 8 дни по-късно останалите 14 играчи тръгват за Баку, където ще се проведат първите в историята игри, които са под егидата на МОК. Владимир Николов ще играе срещу Канада, но няма да участва е интерконтиненталното пътуване и ще се готви по индивидуално. За сметка на това обаче в състава се завръща титулярният разпределител Андрей Жеков, който получи по-дълга почивка.

Националният ни отбор се класира по право за финалите в Група 2, на които сме домакини. Турнирът е на 10 и 11 юли във Варна, а ако спечелим първото място, ще се върнем в елита