Панасоник (Хираката) връща Казийски при националите

Японците готови да му плащат заплата 1,4 млн евро, но ако е национален състезател

Звездата на световния волейбол Матей Казийски този път май наистина ще напусне италианския шампион Тренто. Българският волейболист имаше основен принос за 4-ата титла на Тренто в Италия, но според италианските медии българинът е много близо до напускане.

Клубове от Япония и Република Корея са предложили солидни оферти за подписа на Матей Казийски. Като основен фаворит да привлече Матей в състава си за новия сезон се явява японският Панасоник (Хираката). Което се превръща в големия шанс на…Пламен Константинов, научи 7DniVoleibol.bg. Подпише ли с фирмения тим на световния гигант, Казийски ще трябва да ревизира решението си да не играе в националния отбор. Японците били готови да му плащат исканата заплата от 1,4 милиона евро, но едно от условията им е тези пари да се дават за национален състезател в Европа, който ще бъде и рекламно лице но компанията. Така, че ако Матей смята да играе в град Хираката има два хода – или да си намали финансовите претенции, или да се върне в държавния тим.

Както наскоро се писа, Казийски е имал вече разговор по темата с Пламен Константинов. За да не се приеме връщането на Матей в отбора като капитулация от негова страна, федерацията ще склони да сложи точка на дългосрочните контракти с подрастващи волейболисти, каквото бе и основното искане на Казийски, когато обяви бойкота си.