Казанлък Волей - Багира на финали от първенството за девойки младша възраст

Само победителите от четирите зонови групи се класират директно за финалите

След 3 разгромни победи с по 3:0 младите волейболистки на „Казанлък Волей – Багира“ се класираха убeдително на финалите от държавното при девойките младша възраст. Това стана след пълна доминация и тотално превъзходство над съперничките си, по време на завършилия в казанлъшката спортна зала „Багира“ зонален турнир за девойки младша възраст.


В първия ден от надпреварата кръг младите „рози“, водени от старши треньора на представителния женски тим на казанлъчанки Петър Дочев, разбиха с 3:0 първо „Ботев от Ихтиман, след 25:18, 25:11 и 25:7 в отделните геймове. После, на другия ден, те повториха упражнението с ново 3:0 на традиционно силната школа на плевенския „Спартак 1996“. В отделните части „розите“ взеха успеха след 25:9, 25:21 и 25:14.
В решителния мач за първото място  „зелено-червените“ фурии от  „Казанлък Волей – Багира“ се справиха категорично и отново с 3:0 и с основния си съперник – столичния тим  на ВК  „Звезди 94“ . Момичетата от Казанлък взеха първите две части с 25:20 и 25: 21:25, а в третия гейм доказаха, че са по-добрият отбор на игрището и с разгромното 25:8 отказаха столичанки.
Така младите „рози“ вече са финалистки и единственият извънстоличен тим, който се класира директно. По регламент само победителите в четирите зонови групи се класират директно за финалите. Завършилият на второ място на турнира в Казанлък – тимът на ВК  „Звезди 94“, пък ще играе в допълнителен квалификационен турнир на „Вторите“. Първите два тима от турнира на „Вторите“ също ще получат директни квоти за финалите.