До седмица от ГЕРБ удовлетворяват исканията на Патриотите

Политика

27-05-2015, 11:55

Снимка:

© Sofiautre.bg

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Патриотите плашат с оттегляне на подкрепата си към правителството

Ежедневно водим разговори с всички партии, увери Цветан Цветанов

Поех ангажимент това, което беше декларирано от Патриотичния фронт, в изчетената им декларация, в рамките на една седмица да подготвим становище за позицията на парламентарната група на ГЕРБ и да вървим към решаване на някои от казусите, които се поставят. Това каза в Народното събрание председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде Агенция „Фокус“.

„Ежедневно водим разговори с всички парламентарно представени партии, разбира се с тези, с които формираме парламентарното мнозинство. Разговорите, които бяха проведени са свързани със законодателни промени, които могат да бъдат направени в сегашният парламент“, обясни той. По думите му всичко, което се предлага е завишаване на санкциите, които са за закупуване и продаване на гласове. 

„Смятам, че това може да бъде заложено не в Изборния кодекс, а в Наказателния “, посочи депутатът като допълни, че в преференцията, която ПФ изразява като едно от условията заложени в декларацията, трябва да се търси политически консенсус в рамките на парламентарно представени парии и само това да бъде като промяна, която може да настъпи в Изборния кодекс. 

„Ако влезем в хипотезата на всяка една от парламентарните групи да дава предложения времето няма да ни стигне във връзка с предстоящите местни избори да направим конкретните изменения“, заяви той. Цветанов посочи, че ще има много спекулации ако започне промяна на Избирателния кодекс.