Министър Кралев награди призьорите от втория ден на европейското по модерен петобой

На спортния комплекс "Диана" част от състезанието проследи и Валентин Йорданов

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изгледа последните дисциплини от втория ден на Европейското първенство по модерен петобой за младежи и девойки до 21 години, което се провежда на спортен комплекс „Диана” в София. Кралев проследи комбинираната дисциплина (бягане и стрелба) като през цялото време се интересуваше от позицията в класирането на двамата българи, които ни представяха в щафетата -Динко Кръстев и Димитър Грозданов. Родните състезатели останаха на 6-то място в крайното класиране, като поради по-слаби резултати в плуването и фехтовката финишираха на тази позиция. Общият сбор от точки на България от всички дисциплини (фехтовка, плуване, конна езда, стрелба и бягане 800 метра) е 1449, а шампиони станаха Русия с 1529т.,пред Полша 1514т. и Беларус с 1511 точки.

След края на състезателния ден министър Кралев награди призьорите и окуражи двамата ни атлети, които се представиха на високо ниво и влязоха в Топ 6, което е повече от престижна позиция на първенството.

На спортния комплекс „Диана” част от състезанието проследи и шефа на родната борба Валентин Йорданов, който в компанията на председателят на родната федерация по модерен петобой Андрей Кузманов беше запознат с правилата и програмата до края на Европейското първенство.

107 състезатели от 23 държави участват на Европейския шампионат, който завършва в неделя (31 май).
През днешния ден се провеждат квалификациите и полуфиналите при девойките - индивидуална надпревара, а България ще бъде представена от Аделина Петрова, Малина Деянова, Пресияна Дишова и Василена Тимофеева.