Увеличават студентската стипендия

От 120 лева тя може да стане 150 лв., поясни образователният министър

Министерството на образованието има разчети, според които студентската стипендия може да бъде увеличена от 120 на 150 лева за следващата учебна година. Разчетите ще бъдат предложени на финансовото министерство, обяви министърът на образованието и науката Тодор Танев пред парламентарната комисия за българите в чужбина, предаде БНР.

"Ние ще държим на тези 150 лева, разбира се. Аз мисля, че те са много малко, тези 150 лв. Другото, което ние предлагаме – евентуално, за да не става тази диференциация, за която толкова много ни говорят, между българи, българи и други българи, да имат някаква допълнителна графа за отдалеченост. Ще го предложим", обясни образователният министър.

Директорът на Дирекция "Висше образование" Мария Фъртунова обясни, че предложението важи и за българските студенти от чужбина. "При българските граждани това се определя в различни групи – за доход и за успех, други групи, които са облагодетелствани, да речем инвалиди, майки, бременни и т.н. Така че, това са доста сложни разчети, които трябва и да минат също през финансовото министерство", обясни Фъртунова.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"