Радостин Стойчев:Тренто трябва да се върне отново на голямата сцена

Резултатите идват с добра работа към детайлите

Българският треньор на волейболния шампион на Италия Енерджи Ти Ай Диатек (Тренто) Радостин Стойчев сподели в интервю за телевизия Sky Sport 24, че целта пред отбора е да се върне на голямата международна сцена през следващите няколко години и да използват младежите си, които продължават да вършат отлична работа.

"Винаги съм вярвал много през целия сезон, че можем да постигнем тази цел и този резултат. След загубения финал за Купата на Италия имахме три месеца време, за да работим и да се поучим от грешките, които направихме в него. Успяхме и това бе голямо удовлетворение за нас, но погрешно е да смята, че победата е зависела много от мен. Със сигурност съм дал своя дял както всеки друг - техническия щаб, медицинския щаб и ръководството. Резултатите могат да дойдат само чрез добро планиране и внимателна работа към детайлите. Не винаги съм уморен от победата и това винаги е целта ми", коментира Радо Стойчев.

"Симоне Джианели е много силно момче, което никога не е имало притеснение и страх да играе в големи мачове като тези на финала. Заради това с него на полето мога да се концентрирам единствено върху техниката и тактиката на отбора. Ментално показа, че е на повече от 18 години. Мислех много за това как да го използвам срещу Модена, но се вписа много добре, а включването на Джурич бе наистина решаващо. Благодарение на тях двамата бяхме по-силни от преди на блок-защита. Целта на Тренто, с който преподписах, е да се върне на голямата международна сцена през следващите няколко години и в същото време да използваме младежите си, които продължават да вършат отлична работа", призна още българският наставник на трентинци.