ЦСКА си връща емблемата от НАП за 3,8 милиона лева

Ще получат право на участие в "А" група

Ръководството на ЦСКА е готово да плати крупната сума от 3,8 милиона лева към НАП, за да си върне емблемата. Както е известно, агенцията по приходите е запорирала символа на "червените" заради дълг от близо 11 милиона лева. Задълженията са натрупани в последните години, в които клубът не е плащал нищо, като главницата е 7 милиона лева, а още 3,6 милиона са лихвите заради големия процент на агенцията.

След преговори между шефовете на ЦСКА и представители на НАП се е стигнало до консенсус. От „Армията" ще погасят частично задължението си и чак тогава ще получат зелена светлина за участието си в „А" група и през следващото първенство. Такава е била договорката, при която двете страни са си стиснали ръцете. Сега остава „червените" да изпълнят поетия ангажимент. Срещу 3,8 милиона лева ЦСКА ще си върне емблемата, а НАП ще даде бележка на клуба, благодарение на която може да се върне лицензът за "А" група.

Милко Георгиев и Ивайло Манджуков са предприели сериозна офанзива за подсигуряването на голямата сума. Главните акционери в клуба са си върнали подкрепата на Петър Манджуков и Юлиян Инджов, които се оттеглиха наскоро от клуба заради огромните задължения и неясната перспектива.