Ремонт на бул. Дондуков и нови автобуси през юни

Мисия София

29-05-2015, 11:16

Снимка:

Столична община

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ремонтират храм-паметника „ Св. Александър Невски”

Ремонтите в Сoфия нямат край

Предвидили сме 32 километра ремонти на нови улици и булеварди и 28 километра подновяване на тротоарите. Нека хората имат просто малко търпение, помоли Фандъкова .

Ремонтът на бул. "Дондуков"в София започва от началото на следващия месец. Най-напред ще се подновят тротоарите, каза в студиото на БНТ кметът на столицата Йорданка Фандъкова, предаде в. „Преса“.

Пак следващия месец по линиите на градския транспорт ще бъдат пуснати още 11 нови автобуси. Предстои да пуснат в движение последните от новите 126 автобуси. Стартирана е и процедура за закупуването на още 110 машини, с които се цели пълната подмяна на средствата от градския транспорт.

"3500 метра е дължината на улиците в София и не можем да ги ремонтираме всичките . Предвидили сме 32 километра ремонти на нови улици и булеварди и 28 километра подновяване на тротоарите. Нека хората имат просто малко търпение", помоли Фандъкова .

Тя обясни ,че в нейните приоритети до края на годината е да има и ремонти на малки и по-големи улици от квартали, които не са в зона "Център " на София- като Горна Баня например. За Фандъкова е важно да се отбележи и инвестицията, която Столична община е дала, това са близо 3 млн. лева за реконструкцията на Северния парк в столицата. Предвидени са и ремонти на доста улици в Студентски град.

Градоначалникът се похвали, че до края на тази година ще има построени и нови 80 сгради на детски градини. Така ще се осигурят места за още 13 хиляди деца. На първи август пък се се открие нов спортен комплекс на територията на парк "Възраждане".

Фандъкова обясни, че въпреки че местните избори са тази година, те са още далече и едва ли хората мислят за изборите, а гледат всеки ден какво се случва. Кметът каза, че чува, че кандидат кметове говорят за големия бюджет на столицата, но милиард и половина е най-ниският бюджет на европейска столица. Важното е, че този бюджет се защитава и парите не падат просто от небето, каза Фандъкова. Тя разясни, че част от тези средства идват от гражданите на София, затова е важно да имат представа те къде отиват парите. Останалата част са европейски средства – проекти, които се защитават и се контролират стриктно. Тези пари са целеви. Фандъкова заяви, че бюджетът е публичен.

Освен това тя каза, че не се интересува кой ще се кандиатира за кмет на столица на предстоящите избори. "Аз няма да влизам в битки за кметския стол. Изборите са далече и едва ли хората мислят сега за нещата, които ще стават през октомври. Гражданите се интересуват от това, което вече е направено и мисля,че имаме доста да им предложим.Предпочитам да си работя за града, който иска да мисли за изори", заяви Фандъкова.