Пламен Константинов: Доволен съм от дебютантите!

Спорт

29-05-2015, 11:17

Снимка:

LAP.bg

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Няма как да се оплача от липсата на желание или влагане в тренировките

„Най-важното е, че всички са здрави. Няма как да се оплача от липсата на желание или влагане в тренировките. Всички се стараят и отборът тренира в много добро настроение“, заяви селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов, преди началото на днешната открита тренировка в „Арена Ботевград“. Нашият тим се подготвя за първите си мачове от втора група на Световната лига, които са на 30 и 31 май срещу Канада.

 

„Мисля, че Канада е отличен противник за първи мачове, защото са един от най-прогресиращите отбори. Вижда се от последните им резултати - без проблеми надиграха два пъти Куба, а се справиха и с САЩ. За мен това са отлични мачове, за да видим къде се намираме и да видим върху какво трябва да поработим“, коментира още старши-треньорът на „трикольорите“. Заниманието бе пропуснато от опитния диагонал Владимир Николов, който получи почивка. Именно 37-годишният състезател ще изведе представителния ни тим с капитанската лента в срещите с „кленовите листа“.

 

„Ясно е, че липсата на Цветан Соколов е много сериозна. Той направи много силен сезон в Турция, но това е факт и ни остава само да му пожелаем бързо възстановяване“, отговори Константинов на въпрос свързан с контузения основен играч в нашия отбор Цветан Соколов, който претърпя операция на рамото и ще пропусне всички мачове на България през този сезон.

 

В края на миналата седмица „лъвовете“ изиграха две контроли срещу Сърбия в Белград. Нашите момчета спечелиха и двете проверки с 3:2.

„Доволен съм от мачовете в Сърбия. Успяхме да проверим и състоянието на дебютантите. Ще се опитаме да дадем повече шансове на момчета, които не са играли толкова, за да видим на кого можем да разчитаме. Доволен съм от дебютантите“, завърши Пламен Константинов.

В петък от 11:00 часа в хотел РИУ Правец ще се проведе официалната пресконференция преди мачовете от Световната лига в „Арена Ботевград“. Първият двубой е в събота от 17:30 ч., а втората среща е в неделя от 20:45 ч.