Арестуван за амфетамини ще ръководи митницата в Свиленград

Крими

29-05-2015, 13:23

Снимка:

n/a

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шефът на митница Свиленград остава в ареста

Поради липса на доказателства, м. г. съдът отмени обвиненията срещу Георги Костадинов

Георги Костадинов е новият началник на Свиленградската митница, съобщи БНР. Заповедта е на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

Костадинов е в системата от 1996-а година. Той беше отстранен от работа, след като през май 2014-а беше арестуван за притежание на амфетамини. Обвиненията бяха отменени с решение на Апелативния специализиран наказателен съд заради липса на доказателства и Георги Костадинов се върна в Свиленградската митница през януари тази година.

През февруари при акция на ДАНС беше задържан директорът на митницата в Свиленград Тодор Караиванов заради съмнения за контрабанда и получаване на подкупи. Тодор Караиванов беше директор на митницата в Свиленград и при първото управление на Ваньо Танов, но след това беше отстранен. През есента на мииналата година беше назначен за временно изпълняващ длъжността директор.

Преди година беше задържан заместник-директорът на митницата в Свиленград Георги Георгиев, след като в служебния му автомобил бяха открити близо килограм амфетамини, които са оценени на 30 хил. лв.