Ад в моргата, не може да приеме повече трупове

Животът

29-05-2015, 13:43

Снимка:

vbox7.com

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мъртво пиян поляк се събуди... в моргата

Бразилец възкръсна в моргата

Чувалите с умрели текат и наоколо пълзят бели червеи

Абсурдите в държавата удариха и моргата. Районната здравна инспекция затвори Съдебна медицина на ул. "Здраве" № 2 в столицата заради невъзможност да приеме повече трупове. Над 200 безжизнени тела задръстват хладилниците на трупохранилището и обичайната миризма покрай сградата вече се усеща чак до малкото НДК отсреща, алармираха в БЛИЦ лекари, работещи близо до мястото.

Съдебни медици издадоха, че най-старият труп там е от 2005 година. Човешките останки се освобождават от Съдебна медицина с разрешението на МВР и прокуратурата, със съдействието на Столичната община, която трябва да извози труповете до гробищата.
Залежалите тела са на хора, чиито близки не са ги потърсили или са отказали погребение, или на такива, за които районната прокуратура не е дала разрешение за полагане в гроб заради липсата на идентификация.
Запознати със ситуацията в моргата твърдят, че чувалите с умрели текат и наоколо пълзят бели червеи. Към момента прибирането на починали са поели "Пирогов" и ВМА, но и там местата са ограничени, тъй като навсякъде има неприбрани останки.
Ако проблемът не се реши в следващите няколко дни, София е изправена пред криза и на никого не е ясно къде ще бъдат карани труповете.
От Съдебна медицина отказаха коментар, като ни насочиха към МВР, прокуратурата и общината, които са отговорни за ситуацията.