Startup Weekend Varna 2015 - Тук и там

Общество

29-05-2015, 16:44

Автор:

AMG

Всичко от Автора

Идея, 54 часа, ентусиазъм и много енергия. Така може да се определи международния формат Startup Weekend, който за трети пореден път ще се проведе в град Варна. Тази година стартира на 5 Юни (Петък) в Новия учебен корпус към Технически универитет.

Ако сте мечтател и предизвикателството Ви мотивира Startup Weekend Varna е вашето място! Интензивно 54-часово събитие, чиято цел е да се даде възможност на креативни, дейни и амбициозни хора с познания и идеи да намерят съмишленици и екип, с който да стартират реален бизнес.
Във Варна участниците ще имат шанс да се срещнат със специалисти от сферата на бизнеса и иновациите. Менторите, които ще помагат на новоформираните стартъп екипи по време на тридневния форум, ще са едни от най-добрите в областта си. А в последният ден на състезанието, сформираните отбори ще презентират бизнес идеята си пред жури от опитни предприемачи и инвеститори.
През 2015 година екипът на Startup Weekend Varna работи в сътрудничество с всички университети на територията на града като мисията им е да развият предприемаческата екосистема на локално и национално ниво .
Като пример за добра практика е и Startup Weekend Varna 2013, когато тогавашния 16-годишен ученик от Шумен, Мартин Стоянов спечели журито с идеята си да направи приложение за по-ефективното организиране на електронната поща. Още там той се запознава с настоящия си партньор Теодосий Теодосиев. Заедно получават финансиране и през декември 2013 г. вече са в Силициевата долина и работят върху продукта си Magin, който вече е наличен в AppStore.
Предвид резултатите от досега провежданите състезания в страната, творчеството, ентусиазмът, интелигентността и мотивацията за успех на участниците са еднакви, или още по-силни в сравнение с тези извън границите на държавата ни.
Целта на Startup Weekend Varna е хората да разберат, че могат да правят това, което обичат и да го развият в успешен бизнес. По този начин ще дават всичко от себе си, ще бъдат щастливи и ще достигнат най-високи резултати. Така ще са изключително полезни на себе си и на обществото като цяло.
Не е от значение дали сте дизайнер, програмист, икономист или дори медицински специалист, за да се присъедините- единствените изисквания са любопитство и страстта Ви, с идеята да направите света по-добро място. Ако искате да се поставите в обувките на един предприемач, регистрирайте се сега за най-добрия уикенд на живота си!
Всеки желаещ да се включи в тридневното предприемаческо събитие може да закупи билет от goo.gl/NCSDoy