Наградиха победителите в кампанията „Стани Екогерой”

Животът

29-05-2015, 16:54

Снимка:

община велико търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Заместник-кметът връчи наградата на ОУ „Бачо Киро”

Завърши петата фаза на кампанията „Стани Екогерой“, реализирана съвместно от ЕКОПАК България и община Велико Търново. В нея с голям ентусиазъм се включиха деца от 10-те училища в града, заедно със своите родители. Кампанията „Стани Екогерой“ повиши нивото на знания на децата и техните семейства за начините за опазване на околната среда, разделното събиране и ползите от него за обществото и природата, засили мотивацията за участие и подпомогна създаването на устойчиви навици за разделно събиране на отпадъците.
Чрез кода от картата всеки ученик от подготвителен до 8-ми клас имаше възможност да се регистрира заедно с друг член на семейството в сайта на кампанията. Всички регистрирали се трябваше да отговорят на десет въпроса, свързани с опазване на околната среда, разделното събиране и рециклиране на отпадъци. Отговорилите правилно участваха в томбола за награди, както за самите тях, така и за училището, в което учат децата.
Проектът се проведе в периода 20 април  – 10 май. В него се включиха над 1120 ученика, които заедно с родителите си отговориха правилно на десетте въпроса за разделното събиране, опазване на природата и спестяване на природните ресурси. Победителите бяха изтеглени на 12 май от представители на ЕКОПАК България.
Днес Ганчо Карабаджаков - зам.- кмет на община Велико Търново, връчи на официална церемония наградата за най-активно училище в град Велико Търново - мултимедиен проектор на ОУ „Бачо Киро" с директор Владимир Николов. А Тодор Бургуджиев - изпълнителен директор на   ЕКОПАК България, поднесе индивидуални награди – таблети, на късметлиите в индивидуалната надпревара.