Фенове помляха стадион "Лазур" (СНИМКИ)

Спорт

31-05-2015, 12:43

Снимка:

Варнаутре.бг

Автор:

burgasutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Финалът за Купата: Черно море - Левски

Четирима фенове в ареста след мача за Купата

Вилняха в околни кръчми и в Морската

"Днес ще се играе финалът за Купата на България по футбол между „Левски" и „Черно море". Обръщам се с уважение към феновете на двата отбора и ги призовавам да не замърсяват и рушат хубавия ни град. Нека емоциите си останат на стадиона. Иначе сте винаги добре дошли в Бургас по всякакъв повод!". Това написа в социалната мрежа кметът Димитър Николов часове предич мача вчера. Молбата му обаче не беше чута от феновете и те буквално помляха стадион "Лазур", вилняха в околни кръчми и в Морската градина.

Агитката на "Левски", заела секторите "В" и "Б" изригна гневно след като столичният отбор загуби Купата от "Черно море". Преди това сините фенове "подкрепяха" любимия тим като замерваха игрището с димки и предизвикаха забавяне на второто полувреме и спиране на играта след това с непрогледната пелана от дим. В телевизонните репоражи ясно се виждаше как те плюят и замерват играчите на "Черно море", които заставаха за тъч близо до техните сектори.

Цяла нощ продължи описът на щетите на стадион "Лазур". Помляни са над 500 седалки (от общо 18 027 на стадиона) - изкъртени от местата си и захвърлени на терена, някои от тях са на парчета, други запалени. Сериозни разходи очакват собствениците и за възстановяване на тревната настилка, пострадала от хвърлените предмети. Погром е имало и в тоалетните на спортния комплекс.

Голяма част от феновете на "Левски" не успяха да получат достъп до стадиона и останаха без билети извън него. Това пренасочи яростта им към околните заведения, където също има щети. Трима столичани бяха арестувани при опит да счупят витрина. Начупени пейки и лампи и изтръгнати растения има и в Морската градина, откъдето левскарите са минали на път за жпгарата.