Владимир Николов:Борихме се от началото до края

Ако има един човек, който обърна мача, това без съмнение бе Виктор Йосифов

Капитанът на националния ни волейболен отбор за Световната лига Владимир Николов сподели след страхотния обрат и победата с 3:2 над Канада във втория мач помежду им от Група "С" на втората дивизия, че са се борили от началото до края.

"Борихме се от началото до края. За съжаление в първите два гейм загубихме, защото не бяхме достатъчно ефективни. Особено във втората част имахме страхотна възможност да я спечелим, но не можахме за съжаление. И сега какво мога да кажа... Наистина сме щастливи, че спечелихме тази първа победа в тазгодишната ни кампания. Така, че се надявам да постигнем още много успехи от тук нататък. Не знам каква беше разликата между първите два гейма и следващите. Вероятно канадският тим бе изморен, не сервираха така както вчера и днес контролирахме напълно диагоналът им, който вчера "ни уби"", коментира Владо Николов.

"Ако има един човек, който обърна мача, това без съмнение бе Виктор Йосифов. Категорично нашите центрове играха по-добре от тези на Канада. Любо Агонцев е откритието на този сезон, но не смятам, че той е причината за обрата, защото в първия мач пак имаше смяна на разпределител и тогава също бяхме близо до обрат", продължи опитният диагонал.

"Сега имаме много трудна програма. Гостуваме в три поредни седмици с дълги пътувания и без много тренировки. Отборът ни ще бъде разделен на две, което ще затрудни още повече треньорът ни. Надявам се да постигнем колкото е възможно повече победи. Със сигурност ще заиграем по-добре с повече тренировки", каза още капитанът на България.