Безплатни чадъри и шезлонги на бургаския плаж от днес

Животът

01-06-2015, 11:53

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Искат премахване на таксата за чадъри и шезлонги по плажовете

Сезон 2015 вече стартира на централния

Централен плаж, който се стопанисва от Община Бургас, и тази година ще предложи много удобства за приятна почивка. Сезонът стартира днес, а жителите на града и туристите могат да ползват напълно безплатно 250 чадъра и 150 шезлонга.
От днес на ивицата ще заработят 5 спасителни поста. Те ще бъдат обслужвани от 10 спасители и един старши спасител. Заедно с тях е осигурено медицинско лице и необходимата апаратура за оказване на помощ при инциденти. От месец юли броят на спасителите ще бъде увеличен на 15 души, което ще гарантира пълното обезопасяване на ивицата през най-натоварените летни месеци. 
Плажът ще е оборудван и с нужния брой душове и съблекални. На всички входове ще има разположени санитарни възли. Ще бъде осигурен свободен достъп за хората с увреждания. До момента са направени две дезинфекции, а през тази седмица ще бъде извършено цялостно почистване на плажната ивица.
Спортът присъства осезаемо и през този летен сезон на тази локация. Централен плаж ще има 2 футболни, 2 волейболни игрища, както и два терена за плажен тенис. На тях ще се провеждат различни състезания от календара на Община Бургас