95% от къщите в "Столипиново" са незаконни или на общинска земя

Мисия Пловдив

01-06-2015, 12:16

Снимка:

Пловдивутре.бг/архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

До дни падат 80 постройки в "Столипиново"

Бомбата със закъснител тиктака, алармират общинари

Квартал „Столипиново" е бомба със закъснител по отношение на въпроса с незаконното строителство. За това предупреждава в ефира на „Дарик” общинският съветник от ДПС и управител на фондация „Рома" Антон Карагьозов.

По думите му около 95% от жилищата в квартала са незаконно построени или на общинска земя. Той беше категоричен, че ако не се вземат адекватни мерки скоро, то в дългосрочен план това ще се превърне в много голям проблем. Според Карагьозов може би трябва да се мисли за узаконяване на по-големите и масивни многофамилни къщи, които са на няколко етажа и не представляват опасност за живота на хората.

Той коментира и събитията от последните седмици в Гърмен, като бе категоричен, че няма опасност подобен сценарий да се случи и в „Столипиново".

„Всички се молим здравият разум да надделее и проблемите там да се решат по мирен път", каза още Карагьозов.

Подобно мнение изразиха и кметовете на районите „Северен", „Източен" и „Централен", на чиито територии се намират смесените етнически махали в Пловдив.

Според Ральо Ралев проблемът в Гърмен наистина е битов и няма индикации подобно нещо да се случи в Арман или Шекер махала. Кметът на „Източен" Николай Чунчуков увери, че всеки ден обхожда района и се вижда с хората в махалата, които са спокойни и не са показали индикации да се случи нещо притеснително.

Наблюденията на Георги Титюков върху Хаджи Хасан махала също не показват нищо притеснително. Според него хората са видимо спокойни и няма нещо, което да подсказва за назряващ етнически конфликт. Той все пак уточни, че не е от компетенцията на администрацията на район „Централен" да прави подобни заключения.