Погнаха малките обирджии от Комлука

Крими

01-06-2015, 13:33

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мъж подпали колата на съседката си и се предаде в полицията

Едно от децата е изпратено със съдебна заповед във възпитателния интернат във Варненци

Полицията проведе спец акция в бургаския квартал „Победа”, по-известен като Комлука.

Целта на операцияе предотвратяване и разкриване на криминални престъпления и противообществени прояви, извършвани от малолетни и непълнолетни лица. Установени са 11 подрастващи на възраст между 9 и 17 години, всички от квартал „Победа”, които в различна степен на съучастие са извършители на лаптопи, акумулатори, куче, какато и са нанесли щети по коли, паркирани в кв. „Победа”.
Единият от тях, 14-годишния К.С. е настанен в Социално-педагогическия интернат в село Варненци, община Тутракан, след съдебно решение. Голяма част от вещите - обект на престъпленията са намерени, иззети и  върнати на собствениците им. 
В хода на специализираната полицейска операция са извършени проверки за пребиваващи на обществени места след 22.00 часа  малолетни и непълнолетни без придружител. Установени са двама подрастващи, които са отведени в Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни. На родителите им са съставени два акта по Закона за закрила на детето. Съставен е и протокол за полицейско предупреждение.