Въведоха нова организация на движението по бул. "Цариградско шосе"

Животът

02-06-2015, 10:53

Снимка:

камерите.бг

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нова тапа на „Цариградско“

Въоръжени с време и търпение по "Цариградско шосе"

Целта е да не позвоим да се тампонират кръстовищата в центъра, коментира Любомир Костадинов

След невижданото задръстване в района на "Орлов мост" вчера заради започналият трети ремонт на бул. "Цариградско шосе", КАТ и Столична община от днес въвеждат нова организация на движението, предаде "24 часа".

Решено е в посока хотел "Плиска" автомобилите да използват две платна, а слизащите към центъра - едно. "Целта е да не позвоим да се тампонират кръстовищата в центъра", коментира по "Нова телевизия" Любомир Костадинов, началник сектор в столичната Пътна полиция.

Към осем часа ситуацията беше спокойна. "За сега имаме успех, дано да продължи така. Ако не, ще мислим варианти", допълни Костадинов.

Вчера кръствището на "Орлов мост" беше почти на пълно блокирано. Сериозни задръствания имаше по всички пътни артерии, водещи към района, както и по успоредните на "Цариградско шосе" улици. Като вариант за обходен маршрут от КАТ и общината препоръчват бул. "Драган Цанков", както и бул. "Шипченски проход".

В момента при обща дължи на "Цариградско шосе" около 12 километра, поне половината са в ремонт. Преасфалтиране се прави в отсечките от разклона за телевизионната кула, до отбивката за квартал "Изток" и "Интерпред", между разклона за "Младост" и магазин "Практикер", както и в самия край на входно изходната артерия (от шоурума на КИА до околовръстния път).