Димитър Бербатов:Имам много хубави спомени от Англия

Не знам дали бих отишъл да играя в САЩ,но и това може да стане вариант

Димитър Бербатов изрази категоричното си мнение, че няма да завърши футболната си кариера в България. Разделилият се с Монако голмайстор говори днес на стадион "Българска армия", където награди победителите в детския турнир „Данониада”.

"В момента работим с моя мениджър и търсим вариант да видим къде ще продължи кариерата ми. Не мисля да спирам и все още смятам, че имам какво да дам на футбола, затова, ако има подходящ вариант ще го обмислим. В Англия имам много хубави спомени и съм бил дълго време, затова, ако има някакво добро предложение, защо не. Тепърва ще видим дали ще има нещо, когато дойде момента всички ще разберете къде съм. Вече съобразявам нещата със семейството си, имам и две деца и не знам дали бих отишъл в САЩ, защото е далече, но в крайна сметка и това може да стане вариант“, коментира Бербо.

„Няма как да завърша кариерата си в България, защото когато човек е живял и играл толкова време в чужбина, е свикнал на условията и работата там. И когато се върнеш и нивото не е това, на което си свикнал, се създават излишни проблеми", добави звездата.

Бербо говори и футболната си Академия, като сподели, че вижда смисъл в инвестирането в подобни неща в България. "Мисля, че в България има смисъл да се инвестира в детския футбол, ако знаеш как да го направиш. Академията си върви, но има неща с документация, които трябва да се уредят", каза голмайсторът.