Не два, а четири кораба с курсове до острова

Мисия Бургас

02-06-2015, 15:47

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Света Анастасия стана остров на поезията

Освен до Света Анастасия те ще пътуват и до близките крайбрежни градове

„Пристанище Бургас” ЕАД сключи договори със собствениците на четири туристически корабчета, които извършват морски пътувания до остров Света Анастасия, в залива и близките крайбрежни градове. От началото на юни гражданите и гостите на града могат да избират за своето морско пътуване между единствения в България общински кораб- катамаран Анастасия”, „Кук”, „Мариела” и „Пиратското корабче”. 
За пътниците са осигурени всички удобства на Морска гара. Там са ситуирани и касите на всеки един от пътуващите туристически кораби. Само през май през Морска гара Бургас са преминали над 4400 пътника, които са посетили остров „Света Анастасия”или са се насладили на своето морско пътуване в залива. 
В момента ръководството на пристанището и фирмата оператор на кометите съгласуват графика им за посещение на Морска гара-Бургас. Графикът за пътуванията ще бъде обявен в последствие. 
Морска гара Бургас бе дом и на две атрактивни изложби, посетени от стотици граждани -„Симбиотично”, разказваща за Атанасовско езеро” и „Тайните на морето”, по повод европейския ден на морето. 
Въпреки спада в круизните пътувания, заради кризата в Кримския полуостров, ръководството на пристанище Бургас успя да изпълни с живот новата Морска гара и да я използва по предназначение, а Зоната за свободен достъп се оказа едно от любимите места за разходки и релакс на бургазлии.