Ботев спечели "Данониада"

Спорт

03-06-2015, 08:43

Снимка:

viasport

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

На финала "канарчетата" спечелиха с 2:0 срещу русенския Аристон

Набор 2003 на Ботев (Пловдив) спечели 18-ото издание на детския футболен турнир "Данониада" и ще представя България на световните финали за "Купа Данон" през октомври в Маракеш, Мароко. На финала "канарчетата" спечелиха с 2:0 срещу русенския Аристон.

Новите първенци, които на полуфинала детронираха след дузпи миналогодишния първенец Черноморец Бургас (след 0:0 в редовното време), бяха наградени от патрона на надпреварата Димитър Бербатов. В първия си мач от финалите пловдивчани се наложиха с убедителното 6:0 над Черно море (Варна), като два от головете във вратара на "моряците" бяха реализирани от футболисти, продукт на варненските школи Черно море и Спартак.

Решителните двубои между осем зонални първенци се играха на комплекс "Академика 4-ти км" в София.

Финалът бе изключително оспорван, но в крайна сметка "жълто-черните" стигнаха до 2:0 с голове на капитана Мартин Хайдаров и на Атанас Стамболов.

"Изключително много съм доволен от момчетата, те показаха отлична игра. Беше много трудно да спечелим турнира, защото и другите отбори бяха много добри. Ние показахме мъжка игра и заслужено стигнахме до успеха", коментира треньорът на "канарчетата" Георги Андонов.

Освен от Бербатов, призьорите бяха наградени и от Дора Стрезова, генерален директор на "Данон-Сердика" АД.

Купи получиха и всички останали отбори, а имаше и индивидуални награди. Те отидоха при Християн Карастойков от Ботев - за най-добър вратар, и при Александър Николаев от Аристон, който стана голмайстор на турнира. Наградата за феърплей пък бе дадена на отбора на СОУ "Никола Вапцаров" от Петрич.

След награждаването Бербатов се снима с всеки един от отборите, както и със своите фенове от публиката, като отдели време и за раздаването на автографи.

Крайното класиране в "Данониада 2015":

1. Ботев (Пловдив)
2. Аристон (Русе)
3. Черноморец (Бургас)
4. Лъвчета (София)
5. СОУ "Никола Вапцаров" (Петрич)
6. Дунав (Русе)
7. Родопа (Смолян)
8. Черно море (Варна)