Деси Добрева ще пее за децата на загинали полицаи

Събраха 700 лв. на първия концерт

Поп изпълнителката Деси Добрева ще се включи във втория благотворителен концерт в подкрепа на децата и семействата на загинали служители на МВР и министерствата на отбраната и правосъдието. Освен нея участие ще вземат и деца от Националното училище по изкуствата (НУИ) "Добри Христов", изпълнителите на народни песни семейство Донко и Марко Маркови, шлагерно студио "Да", танцовите клубове "Одесос денс" и "Огледало", клуб за народни танц "Моряците" и други. Домакин на проявата на 5 юни ще бъде Фестивалният и конгресен център.

Благородната кауза започна с концерт за 1 юни на входа на Морската градина, на който бяха изложени полицейски мотори, патрулни автомобили, противопожарни автомобили, служебни автомобили на жандармерията, полицейските кучета и други. Най-голямата атракция бяха специализираните автомобили за изпълнение на мисии и задачи в особено опасните региони като Афганистан и Ирак - т. нар. "Пустинни котки". По време на концерта са събрани 700 лв., отчитат организаторите.

Кампанията ще завърши с традиционния благотворителен футболен турнир на малки вратички, който ще се състои на 13-ти и 14- юни на общинските игрища в двора на Техническия университет. В него право на участие имат всички отбори, заплатили минималната такса в размер на 100 лева. Турнирът ще се проведе по наредбата на БФС за първенства на малки вратички.

Кампанията под наслов "С обич за децата в памет на бащите герои” се организира от Синдикалната федерация на служителите в МВР Варна и се подкрепя от множество институции и организации.