Общинският превозвач ще прави музей на транспрота

Мисия Бургас

03-06-2015, 11:09

Снимка:

снимка, архив

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общинският превозвач ще погълне частния

"Бургасбус" открива новото си депо по мащабния проект за Интегриран градски транспорт

Официална церемония по въвеждане в експлоатация на новото депо, дизел и метан станция на Бургасбус ще се състои утре. Обектът е част от мащабния проект проект „Интегриран градски транспорт на Бургас”.
Реконструкцията и модернизацията на автобусното депо на оператора на градския транспорт „Бургасбус“, е основен компонент по проекта. В резултат на него са създадени модерни условия, отговарящи на европейските стандарти за техника и безопасност, за ремонт и поддръжка на автобусния парк.
На официалната церемония ще бъде представен първият експонат за Музея на транспорта в Бургас – реновиран автобус Чавдар 11 М3, произведен през 1979 г. в Ботевград. 
Проект „Интегриран градски транспорт на Бургас” е на обща стойност 130 894 784,10 лв. Успешното изпълнение на проекта ще доведе до създаване условия за подобрена мобилност за хората, намаляване на задръстванията и емисиите на вредни газове, подобряване безопасността на градския транспорт. 
На откриването ще присъства кметът Димитър Николо, заместник-кметът по финанси, Красимир Стойчев и управителят на общинския превозвач  – инж. Петко Драгнев.