Забраниха седенето разкрачен в Нюйоркското метро

Кампанията „Топките ти не са толкова големи” бе забелязана от властите

Мъжете в Ню Йорк вече трябва да внимават когато сядат в градския транспорт.

Ако те седят прекалено разкрачени в метрото или автобуса заемайки твърде много място са заплашени от глоба.

Интересното е, че това правило важи най-вече за представители на силна половина на човечеството, според Huffington Post.

Причините са ясни, е никой не иска да гледа насреща си нечий разтворен мъжки чатал, а другата е, че така застанали мъжете заемат повече място като правят съседните седалки неупотребяеми.

Проблемът на лично пространство отдавна е актуална тема за жителите на Голямата ябълка. В интернет набира популярност фотобло „Топките ти не са толкова големи”, чийто автори публикуват снимки на мъже, седнали в метрото със широкоразкрачени крака.

По ирония на съдбата, тези форми на граждански протест не остават незабелязани от властите в Ню Йорк. Те въведоха нов закон, според който "нарушители на личното пространство", ще бъдат глобявани. Размерът на тези санкции, обаче, не се обявява публично, но вече са факт първите глоби на любителите на „разкрачения седеж” по седалките в метрото.

Полицията вече е арестува двама латиноамериканци в Бруклин, обвинявайки ги в "неуважително седене." Мъжете се явили пред съда, където им е било казано, че ако те отново нарушат личното пространство на някой друг, ще бъдат глобени с голяма сума.

Авторите от Huffington Post смятат, че този случай ще остане в историята като "една от най-големите победи на блогъри и феминистки по целия свят."