"Улицата" на Теди Москов се завръща

София Лайф

03-06-2015, 13:46

Снимка:

Facebook

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Всичко за рока в НДК

Алтернативното изкуство в подлеза на НДК

Телевизия и театър ще се срещнат в зала 1 на НДК

В първите години на 90-те на театралната сцена се роди спектакъл, който стана емблематичен за времената на преход и промяна – политическото кабаре УЛИЦАТА на Теди Москов. Благодарение на смелите скечове и впечатляващата актьорска импровизация, "УЛИЦАТА" показа живота на „малкия човек” у нас след падането на комунистическия режим. Героите на Мая Новоселска, Кръстьо Лафазанов и останалите огромни таланти светкавично се превърнаха в любимци на публиката. А успехът на постановката се пренесе и на телевизионния екран в незабравимото едноименно шоу на БНТ.

Близо четвърт век по-късно, режисьорът Теди Москов ще възроди "УЛИЦАТА" в НДК, на сцената на зала 1, където телевизия и театър ще се срещнат отново. Героите буквално ще оживеят от екрана и ще се пренесат на сцената, както и обратното – от живата игра действието ще „прелее” в картината на екрана! Бъдете готови за буря от смешни гегове, клоунади и вихрени актьорски импровизации!

Това, разбира се, ще стане възможно благодарение на големите Мая Новоселска, Валентин Танев, Никола Додов, Георги Спасов, Борислав Стоилов, Тончо Токмакчиев, Адрияна Найденова, Герасим Георгиев–Геро, Малин Кръстев.

За музиката на живо ще се погрижат Антони Дончев и неговият бенд.

Сценографията и костюмите са поверени на Свила Величкова, за картината и монтажа е отговорен Иван Москов. Асистент режисьори на продукцията са Маргарита Бакърджиева и Атанас Атанасов.

Билети: 10, 15, 20, 25, 30 и 40 лв.