Необикновен концерт с лечебно действие в София

София Лайф

03-06-2015, 14:01

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Двойно по-евтини билети в Независимия театър

Слушателите ще могат да се насладят на космическите звуци на един от най-големите гонгове в света

София ще бъде домакин на един необикновен и различен концерт. На 15 юни,понеделник, от 19:00 ч., в Независим театър (бивш Модерен театър) на ул.„Върбица” 12, Майсторите на гонга – Дон Конро (САЩ), Том Солтрон (Полша) и Аби дел Сол (Аржентина), ще възпроизведат медитативни звуци на свещени инструменти – гонг, тибетски купи, шамански барабан, сантур, монокорд и други.

Организатор на събитието е Асеншън Ивентс, която попурялизира събития,насочени към усъвършенстване на личността и духовно развитие на обществото.

Билети за концерта могат да бъдат закупени в офисите на Асеншън Ивентс, Здравен център „Дар“, Йога център Урусвати, Йога Мандала, както и в мрежата на Ticketpro.bg, с куриер и наложен платеж или на място Гонгът, тибетските купи и останалите свещени инструменти придобиват все по-голяма популярност сред хората по света заради доказано лечебната сила на звука от тях (звукотерапия).
Холистичният резонанс на гонга зарежда слушателя с хармонична енергия и същевремнно повдига вибрациите на тялото и съзнанието. Звукотерапията с инструмента отпуска напрежението в мускулите и оздравява нервната и ендокринната система.

По време на концерта в София на 15 юни, слушателите ще могат да се насладят на космическите звуци на един от най-големите гонгове в света (152 см), както и на множество други по-малки гонгове. „Този концерт е едно удивително, трансформиращо преживяване на музикалната мистерия, включващо сливането на космическия гонг и неговото семейство от древни исъвременни инструменти, заедно с човешкия глас. Едно съчетание на алфа и омега музика, дисонанс и хармония, които ще ви отведат на едно вътрешно пътешествие в един различен, безмерен свят на безкраен потенциал”, заявяват организаторите от Асеншън Ивентс.

Концертът в София е част от турнето на ансамбъла „Tone of Life Mysterious Tremendum“, съставен от едни от най-изявените гонг Майстори в света. Турнето е посветено на Световния мир. Ден след концерта, на 16 юни, от 19:00 ч. в Йога център Мандала, Майсторите на гонга ще направят и звукова медитация с гонг и други свещени инструменти.