Градоначалникът: Стремим се към ред, не към пълнене на хазната

Мисия

03-06-2015, 17:26

Снимка:

БНР

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Така Живко Тодоров защити решението за още еднопосочни улици

Улиците, включени в плана на архитект Буланов няма да останат единствените еднопосочни в Стара Загора. Това обяви в студиото на Дарик кметът Живко Тодоров.

"Предстои да се възложи изготвянето на проект за организация на останалата част от движението в Стара Загора, защото плана на арх. Буланов засяга само една част. Въвеждането на улици с еднопосочно движение е единственият начин да се реши проблемът с трафика и да се осигурят повече паркоместа. Това е правилният път. Разбира се, ако хората са късогледи, това ще ни навлече негативи.

Всички пътуваме виждаме какво е в Европа, в една Виена, например. Някой може ли да каже как на тези тесни улици едновременно и да се паркира, и да се разминават два автомобила?!", коментира градоначалникът.

Той бе категоричен, че въпреки коментарите за липсата на паркоместа в центъра, не се планира изграждането на паркинги.

"Не правим паркинги в центъра, защото това ще насърчи трафика. Като има къде да се паркира, всички ще тръгнат с коли и ще задръстят тесните улици. Това не е удачно и добро решение, трябва да се търсят алтернативни методи за придвижване.

Най-трудно е да се справим с манталитета на хората, с желанието им да се качат на автомобила си и да спрат точно пред мястото, където искат да отидат. Съзнавам, че с това ще имаме най-големи проблеми.

Сблъскваме се с това и в момента -  със зелената зона, с нарушителите, с паяците, които трябва да санкционират и с недоволството на хората. Правим всичко това обаче за да има ред, а не за да пълним хазната на общината", обясни Живко Тодоров.