Павлова отчете 81% напредък по ОП "Регионално Развитие"

Това са програми, които променят облика на градовете и подобряват икономиката, поясни регионалният министър

Радвам се, че към днешна дата можем да отчетем 81% напредък на ОП "Регионално Развитие". Това каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, по време на откриването на заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г., предаде Агенция "Фокус". 

"Трябва да начертаем какво ни предстои от тук нататък в предстоящите седмици, месеци и години. През програмния период 2007 - 2013 година преминахме през много предизвикателства. Предизвикателства, които ни научиха на много неща, но въпреки трудностите, включително и двете спирания на програмата от страна на ЕК, трябва да гледаме напред и да търсим позитивното. В крайна сметка управлението на тези програми е споделено", посочи Павлова. 

По думите ѝ най-важното за всички програми, финансирани от европейските фондове, е да не бъдат политизирани. "Това са програми, които променят облика на градовете и подобряват икономиката. Към тях трябва да се отнасяме професионално, за да могат европейските средства да достигнат до българските граждани по най-ефективния начин и с най-голяма полза за тях", обясни още Павлова.