Борим престъпността съвместно с Виетнам

Премиерът подписа двустранно споразумение за задълбочаване на сътрудничеството и в областта на правосъдието

България и Виетнам подписаха двустранни споразумения за задълбочаване на сътрудничеството в областта на превенцията и борбата с престъпността, както и в сферата на правосъдието, предаде Агенция „Фокус”. 

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с премиера на Виетнам Нгуен Тан Зунг, който е официално посещение в България. Проведе се и пленарна среща на делегациите на двете държави.

От българска страна участие взеха вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министрите на икономиката Божидар Лукарски, на правосъдието Христо Иванов, както и заместник-министри. В пленарните разговори от виетнамска страна се включиха началникът на кабинета на правителството Нгуен Ван Нен, министрите на планирането и инвестициите Буй Куанг Вин, на промишлеността и търговията Ву Хуин Хоанг, на правосъдието Ха Хуинг Кьонг и заместник-министри.

С меморандуми за разбирателство бяха установени приятелски отношения между Столична община и град Хо Ши Мин, както и между Община Русе и град Кън Тхъ.