280 литра алкохол и 8000 къса цигари иззети при полицейска акция

Извършен е оглед на местопроизшествието и по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК

Контрабандни 280 литра алкохол и близо 8000 къса цигари са иззети при полицейски операции на територията на ОДМВР- София, съобщиха от ОД на МВР-София. Вчера, в хода на полицейска операция за противодействие на нелегалната търговия с акцизни стоки служители на икономическа полиция в ОДМВР- София и Районно управление „Полиция”- Правец инспектирали кафе-аперитив в Правец.

В склада на заведението били намерени 600 къса цигари без акцизен бандерол от различни търговски марки. При последвала проверка в къщата на собственика са установени и иззети още 7200 къса контрабандни цигари. Извършен е оглед на местопроизшествието и по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК.

При провеждането на полицейска операция по линия „акцизни стоки“ служители на икономическа и криминална полиция в РУ- Самоков извършили проверка в апартамент на ул. „Цар Борис III“. От жилището на 60- годишния мъж били иззети 27.8 литра високоградусов алкохол без български бандерол, разлят в пластмасови бутилки.

При последвалото претърсване в мазето са открити и иззети още 253 литра високоградусов алкохол без бандерол, празни пластмасови бутилки и стъклени бурканчета с прахообразно вещество с надпис „мастика“ върху капачките, както и есенции с мирис на ракия и водка. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК. Уведомена е районна прокуратура- Самоков.
В хода на проведените вчера полицейски операции от жител на Долна баня са иззети 25 къса цигари без бандерол, а от жител на годечкото село Мургаш- 80 къса. Образувани са преписки.