Заливат курортите с ментета на световни марки

Животът

05-06-2015, 14:53

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зет-менте обра тъщата

Полицията и патентното ведомство спипа търговци при общи проверки

Ментета на световни марки се продават в търговската мрежа по морето. В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Несебър по отношение разпространението на стоки, съдържащи инициали на различни лицензирани и защитени марки – Томи Хилфигер, Поло Ралф Лаурен, Хюго Бос, Бенч и др., без разрешение на носителя на изключителните права, е извършена проверка в магазин на несебърския базар "Пристанище". Той е стопанисван от 43-годишната несебърлийка Т.П. Иззети са 1 200 различни артикула дрехи с инициали на лицензирани и защитени марки. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър. 
Служители от Районно управление – Царево съвместно с представители на Патентното ведомство извършили проверка в магазин за дрехи на царевската улица "Хан Аспарух", стопанисван от 34-годишната Р.С. от Царево. От него са иззети 126 различни артикула дрехи, обозначени с  фалшиви различни лицензирани и защитени марки. Р.С. не е представила и документи за произхода на стоките. 
Малко по-късно е извършена проверка и на търговски обекти в Лозенец. В два от тях, стопанисвани от 37-годишната Д.М. и 32-годишния Ж.А., са открити и иззети артикули, обозначени също с фалшиви лицензирани търговски марки.