Украинската армия е в повишена бойна готовност

Свят

05-06-2015, 15:20

Снимка:

Архив

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Мерките са заради сраженията в донбаския район през последните дни

Украинската армия е била приведена в повишена бойна готовност по линията на съприкосновение с проруските сепаратисти в Донбас, съобщи военният говорител на Киев Андрий Лисенко, цитиран от агенция "Новости".

По думите на Лисенко това се налага от изострената ситуация в района и мащабните сражения край град Мариинка, които бяха окачествени от ЕС като най-голямото нарушение на примирието в Източна Украйна, пише Фактор.

Дете е загинало, а трима души са ранени при сражения късно снощи в Източна Украйна, съобщи Франс прес като цитира изявление на командира на донецките сепаратисти Едуард Басурин. Боевете са се водили в района на село Телманово, южно от Донецк. На свой ред властите в Киев обвиниха бунтовниците, че за изминалото денонощие над 40 пъти са обстрелвали техни позиции.

Министърът на отбраната на Съединените щати Аштън Картър ще бъде днес в Берлин, за да обсъди със свои европейски колеги стратегията по отношение на Русия, съобщи представителка на американския Държавен департамент, цитирана от ТАСС.