Луда надпревара в Градската градина

София Лайф

06-06-2015, 11:07

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Чети с мен“ тази събота!

Инициативата „Чети с мен“ е на президента на Република България Росен Плевнелиев

Датата 6 юни в София обещава да бъде много литературна с книжни струпвания на читатели от всяка възраст покрай „Градската градина“ и второто издание на Чети с мен.

Предизвикателството всички да разкрием своята книжна любов е отворено, а за да го направим още по-интересно и забавно от „Аз чета“ ще провокираме запалените читатели и не по-малко ентусиазираните столичани да се включат в градската игра „Чети с мен“ в литературна София.

Отборите ще се формират на място преди започване на играта на случаен принцип, ако някой от заявилите участие обаче има желание да бъде с друг човек в един отбор (той също трябва да се е записал на посечения имейл) трябва предварително да опомене това в своя имейл, в противен случай участието им заедно остава в ръцете на случайността.

Времетраенето на играта е 2 часа и половина или точно 150 минути. Участниците ще бъдат разпределени на 6 отбора по максимум 6 души. След това на всеки отбор ще бъдат раздадени маршрути с определени точки от града, където всеки отбор ще има различна задача, за изпълнението на която получава точки. Най-бързият отбор получава допълнителен брой точки за бързина.

Инициативата „Чети с мен“ е на президента на Република България Росен Плевнелиев, който ще даде началото, заедно с писатели, музиканти, артисти, художници, журналисти и

политици, които ще четат откъси от любими книги. Програмата на инициативата в столицата предвижда ателие „Нарисувай си приказка“ и специално издание на „Пощенска кутия за приказки“. Екипът на фондация „Детски книги“ ще подготви програма за деца, а сайтът AzCheta.com предизвиква всички малчугани да се включат в инициативата маскирани като любимите си литературни герои.