Силна година за бургаския хандбал

Спорт

06-06-2015, 16:15

Снимка:

Община Бургас

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургас е "Най-велосипедният град"

Любители колоездачи излизат на шествие в Бургас

Кметът награди и състезателите от ХК "Фрегата"

Похвала и подаръци от община Бургас получиха спортисти на Механотехникума. Хандбалният отбор на училището във възрастова група 8-10 клас стана шампион на България на Ученическите игри тази година. Заедно с тях беше отбора по волейбол, извоювал почетното 4-то място.

На срещата присъстваха Роза Желева, директор на ПГМЕЕ и треньорите Янко Димитров / хандбал/ и Марчо Водев/волейбол/. Златното отличие дава право на бургаските спортисти да участват на Световните ученически игри през 2016 година. За съжаление страната ни е наказана и лишена от участие на този форум  за три години в дисциплина - хандбал, съобщават от община Бургас.

Кметът  обеща на младежите, че ще търси възможности за тяхното участие на друго международно състезание. Димитър Николов награди и състезателите от ХК "Фрегата".

Тази година те имат троен повод за гордост. Мъжката формация на бургаския тим вдигна шампионската титла за втора поредна година. Същото направиха и 12-годишните, които се окичиха със златните медали в Шумен. През март "Фрегата" спечели и Купата на България при  юношите младша възраст. Така клубът завършва сезона като безапелационен шампион за страната ни и отбелязва най-успешната година от основаването си.