"Подкрепа за заетост“ осигурява 120 работни места в Старозагорско

Програмата осигурява заетост до 4 месеца

Работните места по проекта "Подкрепа за заетост“ за Старозагорска област са 120, съобщава БНР.

Най-много работници ще бъдат наети в община Стара Загора – 25. В Раднево,  Казанлък, Мъглиж, Чирпан, Павел баня те ще са по 10, в Николаево и Гълъбово –  по 15, в Опан, Гурково и Братя Даскалови – по 5. 

Наетите лица ще работят  на пълен работен ден и ще получават в продължение на 4 месеца 380 лв. заплата.  Наставниците, които ще ги обучават два месеца, също ще получат възнаграждение в  размер на половината от минималната работна заплата у нас.

Информацията стана ясна по време на заседание на Комисията по заетостта към  Областния съвет за развитие в Областна администрация – Стара Загора. Повод за заседанието беше решението на Комитета за наблюдение на ОП „Развитие на  човешките ресурси” за  увеличаване на бюджета на проект „Подкрепа за заетост“ и възможността за наемане на безработни лица там, където са набелязани превантивни дейности и мерки за защита от бедствия, свързани с обилните валежи и във връзка с необходимостта от предприемане на своевременни действия за преодоляване на потенциален риск от наводнение в страната.