Издирват по снимка убиеца на Георги

Убитото момче е тренирало бокс и фитнес, можел е да се защити

Убиецът на деветокласника от Търговско-банковата гимназия се издирва по снимка от камера 5 дни, след като Георги беше намушкан фатално в стомаха. Ученикът чакал приятелката си в Борисовата градина, когато го заклали. Сега полицията е стигнала до нова следа, пише "Телеграф".

Разследващите разполагат с видеоизображение на на човек, за когото се предполага, че може да има връзка с жестокото престъпление. В момента всички опити са насочени към идентифициране и откриване на лицето, заснето от камера. "Работи се активно, има насока, но нищо повече не можем да кажем", лаконични бяха криминалисти.

Освен десетките клипове и видеонаблюдението в София полицаите са обиколили и всички сгради в района, на които има охранителни камери. Изгледали са редица записи, като полицаците са търсили изображения на лица, отговарящи на предварително изготвен профил на извършителя.

Търсени са младежи, които са се движели по двама-трима. Предполага се, че убиецът трябва да е на същата възраст или близка до тази на 16-годишния Георги. Изгледани са и записи от спирките на метрото. Допуска се, че това е импулсивен човек, който и друг път е вадил нож. Засега от полицията оказват каквито и да е подробности около заснетото лице.

“Работи се много активно. Има много голям обем от информация, която трябва да бъде прегледана, основно от камерите, с които разполагаме. Надявам се скоро да установим всички, които са били в този район през това време”, отговори вътрешният министър Румяна Бъчварова на въпрос на "24 часа" по случая. Георги ще бъде погребан днес. 

Криминалистите работят по различни версии за престъплението. Една от тях е, че Георги е намушкан от познат и не е очаквал нападението. "24 часа" научи, че в последните месеци момчето е било запалено по спорта. Георги е тренирал фитнес и бокс в спортен клуб в "Драгалевци". Според приятелите му е можел да се защити, ако е нападнат с цел грабеж. Треньорът на ученика също ще присъства на поклонението.

Психологът Тодор Тодоров предположи, че Георги Игнатов е бил нападнат при опит за грабеж. Според него фактът, че Георги не е посочил име, когато се е обадил на приятелката си, говори, че убийството е извършено от непознат.