Луксозните лайнери акостират на Морска гара през август

Туризъм

08-06-2015, 10:03

Снимка:

снимка, архив

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Най-голямата круизна асоциация в Европа вече е и с български представител

От пристанището рабоят за това Зоната за обществен достъп да стане още по-атрактивна

Първият круизен кораб, който Морската гара в Бургас ще посрещне това лято, е луксозният лайнер „Emerald Prinsess”.

Очаква се той да акостира на 27 август. Плавателният съд е един от големите туристически лайнери, с дължина 288 метра и газене 8,5 метра. Капацитетът му е 3 080 пасажери.

През септември и октомври също се чакат няколко круизни кораба, съобщават от Пристанище – Бургас.

„Единствено на Морска гара – Бургас големите пасажерски кораби могат да акостират директно на кея, заради дълбочината на корабните места. Освен това Морска гара Бургас винаги е в готовност при лошо време да посрещне други круизи, от съседни пристанища и да обслужи пътниците.”, уточняват от бургаския порт.

Ръководството на пристанището продължава да работи по плановете си Зоната за обществен достъп да стане още по-атрактивна за посетителите. Тази година предстои рехабилитация на пространството около Яхт клуба и стартиране на първия етап от обновяването на инфраструктурата в Зоната.

Вече е одобрен техническият план и е издадено строително разрешение за благоустрояването на пространството около Морска гара при първо и второ корабни местта. Площта, която ще бъде рехабилитирана е 45дка.

В близките дни ще бъдат отворени и ценовите оферти на фирмите за реконструкия на „Магазия 1” и превръщането й в Морски културен център.