10-годишният математик Михаил ще представя Стара Загора в Сингапур

Животът

08-06-2015, 11:32

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Общината поема разходите

На 15 август младият математик Михаил Михов ще представи Стара Загора на SASMO – Сингапуро-азиатска училищна олимпиада. Третокласникът от ІІ ОУ "П. Р. Славейков" ще бъде в Сингапур три дни, като разходите по престоя му там и таксата за участие са поети от Община Стара Загора.

"Оценяваме реално възможността, която Михаил ще получи, за да представи града и страната ни на международното състезание. За него това ще бъде сбъдната мечта. Силно се надяваме, благодарение на общите ни усилия, с подкрепата на учителя и положения труд, синът ни да се представи достойно и да постигне отново добри резултати", пишат родителите на талантливото момче Лазарина Ненкова и Петко Михов в адресираното до кмета Живко Тодоров благодарствено писмо. "Благодарни сме, че във Ваше лице срещнахме човек, който също се стреми да дава шанс на образованите деца на България да останат в страната си!".

Малкият математик вече има зад гърба си множество призове и грамоти от различни надпревари, а след извоюването на три първи места на Международното състезание "Математика без граници", бе номиниран и за наградата "Млада Загора", връчвана традиционно в навечерието на 24 май.